Op vakantie met kinderen: hoe je zelf ook kan ontspannen

Iedere ouder weet het: op vakantie met kinderen is toch net iets minder ontspannend dan wanneer je alleen met je partner gaat. Je moet immers altijd 'aan' staan. Maar je wilt natuurlijk graag dat je kinderen zich vermaken. Als zij het leuk hebben, dan heb je het als ouder zijnde ook leuk. Toch is het wel eens prettig om zelf te kunnen ontspannen, na al dat harde werk thuis. En dat heb je ook wel verdiend toch? Hoe kan je dit combineren?

Laat jezelf pamperen in een hotel

Wanneer je voor een hotel met zwembad kiest, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kan genieten van het eten dat voor je bereid wordt, je handdoeken worden netjes verschoond en je kamer wordt ook schoongehouden. Dat scheelt een hoop werk. Je stuurt je partner en kids een paar uurtjes naar het zwembad en jij hebt eventjes de tijd om op adem te komen. Ga heerlijk op het balkon zitten met een boek en jij hebt echt vakantie. Heb je daarnaast een kamer met een bad? Dan kan je pas echt ontspannen. En als er iets geregeld moet worden, zoals een excursie of een massage, dan hoef je alleen maar naar beneden te bellen.

Een vakantiepark heeft alles dichtbij

Vind je het wel prettiger om zelf te koken, maar heb je geen zin om elke dag verre uitstapjes te maken? Dan is het ook leuk om een vakantie te boeken bij één van de topparken. Daar heb je alles in de buurt. Vaak kan je er bowlen, zwemmen, uiteten, shoppen en mini-golfen. Het is niet nodig om steeds dure excursies te boeken waarvoor je eerst een uur moet rijden. Omdat er vaak kinderanimatie aanwezig is, heb je zo nu en dan een uurtje tijd voor jezelf. Dat alles zo lekker dichtbij is, maakt het ook makkelijker om een uurtje dit te doen en een uurtje dat, terwijl je tussendoor lekker kan genieten van je eigen huisje. Niks moet, alles mag. Wat een luxe!

Wissel elkaar af

Ga je naast je kinderen ook met een andere volwassene op vakantie? Dan heb je het makkelijker dan wanneer je alleen gaat met kinderen. Want samen op vakantie betekent de luxe van afwisseling. Zo kan je elkaar hier en daar een momentje rust gunnen. Ben je een single parent? Dan is het leuk om samen met andere single parents op vakantie te gaan, zodat je hier en daar wat van elkaar over kan nemen. Laat het genieten maar beginnen!

Geef een reactie